Coworking spaces – en möjligheternas smältdegel

coworking space

Vi brukar trycka på vikten av att var och en i ett företag behöver reflektera över sin situation och utbyta idéer och erfarenheter med kollegor, för att därigenom lösa problem och samtidigt ta tillvara på möjligheter. Många gånger kan det däremot vara fördelaktig om man även kan få ett utomstående perspektiv på saker och ting. Något som vi har märkt att coworking spaces framkallar på ett naturligt sätt.

Låt oss backa bandet… 

Om du har följt oss på Effective Change ett tag, är du säkert medveten om att vi erbjuder såväl Kurser och seminarier som Coachning. Till största del sker dessa i våra egna lokaler men ibland händer det att dem äger rum hos kunden. Nyligen skedde det sistnämnda. Vi höll i ett Coachningstillfälle hos en av våra kunder.

Kunden hade nyligen flyttat in i ett fräscht och modernt Coworking Space i Stockholm, i vilket de också kunde tillgå flertalet mötes-/konferensrum. Då vi inte var särskilt många deltagare hade dem bokat ett mindre rum som trots sin storlek var väldigt trevligt. Dessutom var allt väldigt bra planerat med mat, dryck och liknande.

Nåväl, det var inte detta som var min poäng. Som tidigare nämnts så brukar vi under dessa tillfällen gå igenom vikten av att var och en i ett företag behöver reflektera över sin situation och utbyta idéer och erfarenheter med kollegor. Parallellt med detta brukar vi också understryka hur viktigt det också är att man får ett utomstående perspektiv på saker och ting, vilket vår bl.a. vår Coachning syftar till.

När vi väl pratat om det sistnämnda beskrev kunden att de var så glada att det flyttat till ett coworking space som inhyser företag i olika storlekar och från en mängd olika branscher, då de upplevde att de nu fått en naturlig mötesplats att diskutera problem, utmaningar och möjligheter med andra.

Det var också då som det slog oss – vilken möjligheternas smältdegel dessa nya kontorslösningar innebär. Inte nog med att det är ett billigare alternativ än traditionella kontor så får man en naturlig mötesplats för att växa och utvecklas genom samverkan och kunskapsutbyten med andra företag och anställda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − elva =