Förändra din plånbok & miljön med solceller

Solceller är något som varit på väggen under de senaste åren. Det är nämligen allt fler som bytt till solceller och blivit mer positivt inställd till både solceller, men också till andra förnybara energikällor.

En stor anledning till detta är att många sett sin plånbok blivit större eftersom de sparat så pass mycket pengar på solenergi, samtidigt som de bidragit till miljön på ett positivt sätt. Ifall du köper din egen solcellsanläggning kan du nämligen producera egen grön el och samtidigt få full kontroll över dina elkostnader.

Allra vanligast bland hushåll är att man köper solpaneler som sedan installeras på taket. Priset på solceller har sjunkit så pass mycket att det nu är billigare att producera egen en med hjälp av solceller än att köpa elen från ett elbolag. Vad jag har läst så kan ett stort hus med tak i söderläge producera hela 10 000kWh. Något som ger de allra flesta ett lägre elpris än elbolagen kan erbjuda.

låga priser på solceller

Ytterligare en fördel med solceller och andra förnybara energikällor är att de subventioneras, vilket gör att du kan få både investeringsstöd, skattereduktion och även göra ROT-avdrag på installationen likt andra hantverksarbeten.

Under förra veckan såg jag även en dokumentär på SVT som handlade om just solenergi och solceller. Där framgick det att man redan nu kunnat producera billigare el med hjälp av solenergi än man kunnat göra med både gas, olja och kärnkraft tillsammans. Det vill säga att solenergi redan är mer effektivt och billigare än fossila bränslen.

Utvecklingen har alltså gått otroligt fort och den förväntas bara att gå framåt. Väldigt snabbt. Personligen tror jag att vi bara har sett början av solceller och solenergi. Vi kommer mest troligt att se allt fler som byter till denna förnybara energikälla, vilket kommer göra att allt fler sparar pengar och samtidigt bidrar till att minska våra avtryck på miljön.

Vad är dina tankar och åsikter om solceller och solenergi?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + 2 =