Kompetensutveckling för unga elektriker

Elektriker är ett tufft yrke som kräver både erfarenhet och kompetens. Många gånger handlar det om att arbeta med starkström på dödliga nivåer, och då är det viktigt att veta vad man ska göra, vart man ska göra det och när det är läge för det. Ett misstag kan innebära svåra skador och till och med dödsfall. Därför är det mycket viktigt med möjligheter till en naturlig och branschenlig kompetensutveckling för unga aspiranter inom elektrikeryrket.

De äldre elektrikerna har en generell ovilja att utveckla sina kompetenser, medan en ung förmåga har drivet och viljan att lära sig allt. Det här är ett yrke för framtiden, och tack vare det ser samhället en stark angelägenhet i att underlätta för unga förmågor. De är branschens framtid och de som ska föra elektrikernas goda anseende vidare.

I början av karriären är kompetensutveckling en mycket vital del i arbetet. Det är mycket som ska läras, och den praktiska lärlingsperioden är mycket viktig för att få de grundläggande kunskaperna kring det praktiska utförandet.

Med tanke på hur snabbt världen utvecklas kommer det att bli allt viktigare med löpande kompetensutveckling oavsett hur erfaren man är. Därför är det enbart positivt att ingjuta en standard för återkommande kompetensutvecklande aktiviteter redan i inledningen av en elektrikers karriär.

En elektrikerfirma som anammar både unga och äldre elektriker är firman som arbetar lokalt i Nacka. Dom fortsätter utbilda sina anställda även efter skolan, gamla som unga. Läs mer på deras hemsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − fjorton =