Livet som tunnhårig

Alla klär i en stilig hatt.

Jag liksom många andra män är tunnhårig. Vi det det här laget har jag lärt mig att acceptera det, leva med det och till och med tycka att det är ok. Men vägen hit var inte helt lätt. Därför tänkte jag i det här inlägget prata lite om det. Ofta brukar vi annars prata om förändring som kommer inifrån, bestäms av en själv där viljan att utvecklas baseras på ens personliga mål. Men sedan finns det ju den här andra typen av förändring som vi människor genomgår. Jag ville inte bli tunnhårig, nu blev jag det ändå så hur gör jag då om det till något som jag kan leva med. Kanske till och med något positivt.

Här kommer nio handfasta tips.

  1. Ta reda på orsaken till att du tappar hår. Kanske är det genetiskt, kanske beror det på en sjukdom. Oavsett vilket så känns det alltid skönt att veta vad det beror på. Då blir det också lättare att acceptera och behandla.
  2. Antingen psykiskt genom att arbeta med dig själv och din självbild. Om orsaken är medicinsk kanske hormoner hjälper dig, eller så bestämmer du dig för att genomgå en operation, eller så väljer du någon mindre drastisk behandling som spray.
  3. Byt till en kort frisyr. Vilket kanske har blivit den vanligaste strategin. Kort, snyggt och lättskött.
  4. Välj en peruk till festen! Då kan du ju verkligen släppa loss. Låt kreativiteten flöd och var inte blyg. Skaffa sig istället precis den frisyr du alltid velat prova på. Testa en punkfrisyr eller Ludvig XIV-frisyr med vetskapen om att du inte behöver upprätthålla den dagen efter. Skönt.
  5. Inse att det inte hänger på håret. DU är fin och duger precis som du är, och alla dina vänner vet redan om det.
  6. Jämför dig inte heller med andra. Vi ser alla olika ut med olika för och nackdelar. Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara. Att jämföra sig med andra leder bara till negativitet.
  7. Var stolt och bär huvudet högt. Det finns faktiskt inget snyggare är självförtroende.
  8. Testa dig fram med ansiktsbehåring istället. Skägg eller mustasch är roligt och omväxlande.
  9. Köp upp dig på snygga hattar. Hattar är snygga dessutom kommer du att behöva täcka hjässan när solen är framme. Varför inte göra det med en ny stil? Det bästa med hattar är också att man kan byta dem efter humör vilket inte alltid är lika lätt med en frisyr.

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 4 =