Ombytta roller – vi genomgår utbildning

Vanligtvis är det vi som är vana att hålla i kurser och seminarier. I augusti blir det däremot ombytta roller för då ska nämligen vi delta i en kurs. Hela teamet ska nämligen delta i en SEO-kurs för att lära oss mer om sökmotoroptimering. En spännande dag helt enkelt!

Vi har pratat länge nu om att vi behöver stärka vår digitala närvaro, dels för att stärka vårt varumärke men också för driva in mer deltagare till våra egna kurser och seminarier. Med en relativt begränsad budget är det däremot svårt att anlita någon konsult eller ta hjälp av någon byrå som sköter den digitala marknadsföringen.

Med anledning av detta började vi fundera över om vi inte kunde sköta allting in-house, men också om vilken digital marknadsföringskanal som var bäst passade för oss. Efter lite research och samtal med kunniga inom området kom vi fram till att sökmotoroptimering var någonting vi borde satsa på. Vi fick nämligen uppfattningen om att det är en strategi som kommer att gynna oss på lång sikt, vilket vi är helt för!

När vi väl kom till denna insikt återgick vi till frågan – är det bäst att anlita en konsult, marknadsföringsbyrå eller sköta allt in-house? Med tanke på att vår budget är väldigt begränsad kom vi gemensamt fram till att det var bäst att sköta allt på egen hand, i alla fall till en början.

Då vi inte själva har någon erfarenhet från sökmotoroptimering eller digital marknadsföring överlag, tänkte vi att vi måste genomgå någon form av utbildning för att komma igång med det mest grundläggande. Efter lite research på nätet lyckades vi till slut hitta en SEO-kurs som föll oss i smaken. I slutet av augusti är det som sagt dags och vi återkommer självklart med en uppdatering efter genomförandet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 14 =